Thomas Ödling, Leg Kiropraktor

Vanliga frågor och svar

Vad är skillnaden mellan en Kiropraktor och Naprapat?

Skillnaden mellan kiropraktik och naprapati är inte så stor utan likheterna mycket större än skillnaderna. Däremot kan de individuella skillnaderna mellan olika terapeuter variera väldigt mycket. En naprapat kan jobba mycket likt en kiropraktor och en kiropraktor kan arbeta mycket likt en naprapat.

Vem ska jag gå till, Kiropraktor, Naprapat eller Osteopat?

Prova själv och känner du dig inte nöjd byt till en annan. Jag brukar råda folk att fråga hur lång tid behandlingen tar. Priset skiljer kanske inte så mycket men tiden terapeuten lägger ner på dig kan variera allt ifrån från tio minuter till en timma.

När ska jag gå till en massör?

Om du vill ha avslappning, gå till en massör och få avslappnande massage. Om du har något problem (smärta, stelhet, spända muskler etc), gå till kiropraktorn.
Alla kiropraktorer är även utbildade massörer. En kiropraktor idag läser en 5 år lång utbildning, där det ingår en massageutbildning. Om massage behövs råder kiropraktorn dig till de.

Hur många behandlingar måste jag ta?

Väldigt individuellt, men 1-4 är vanligast för ”relativt akuta problem”. Ibland finns det behov av fler behandlingar.

Kan man gå till en Kiropraktor även då man inte har ont?

Det är mycket bra om du kan det. Precis som hos tandläkaren är det bättre att gå innan man får ont. Ett råd är att besöka en kiropraktor minst en gång per år.

Är jag som patient försäkrad?

Ja, men fråga gärna

Kan jag gå till en Kiropraktor om jag är gravid?

Ja det kan du, men behandlingen ser ofta lite annorlunda ut beroende på vilken vecka du befinner dig. Maila eller ring gärna, för det är inte alltid en kiropraktor du ska besöka när du har besvär under en graviditet. Sent i graviditeten kan exempelvis en sjukgymnast hjälpa dig att prova ut ett stabiliserande bälte för bäckenet.

Kan en Kiropraktor behandla migrän?

Nja. Inte migrän direkt, men då det finns spända muskler eller om migrän utlöses av något i rörelseapparaten så kan en kiropraktor behandla det.

Senaste kommentarer

23.08 | 06:02

Som alltid fantastisk hjälp och det ryggonda är som bortblåst🌞

11.10 | 10:42

Tack för att du hjälpte mig med ryggen, akut i helgen! Vilken service. Tack.

17.03 | 18:55

verkligen att jätte bra jobb,snygg hemsida med mycket informatio...